Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κάψτε τα λίπη εύκολα και γρήγορα


Θα πρέπει εδώ να αναθεωρήσουμε κάποιες προκαταλήψεις. Για να αποβάλουμε το λίπος που έχει συσσωρευτεί, οι εντατικές ασκήσεις δεν είναι η καλύτερη λύση. Αντίθετα, και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες, πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα, κάνοντας ασκήσεις αντοχής, δηλαδή μέτριας έντασης ασκήσεις αλλά που διαρκούν.

Γιατί αυτό; Γιατί στην αρχή, ο οργανισμός χρησιμοποιεί πρώτα τα σάκχαρα. Μόνο μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει να καίει τα λιπαρά οξέα (μοιάζει λίγο πολύ με μια φωτιά που πρώτα σιγοκαίει τα μικρά ξύλα και μετά καίει τα μεγάλα κούτσουρα) και συνεχίζει την καύση και μετά την παύση της άσκησης. Η άσκηση που καίει περισσότερο τα λίπη βρίσκεται στο 50% κάτω των δυνατοτήτων μας και πρέπει να διαρκεί αρκετά (τουλάχιστον 30 λεπτά). Όταν κάνουμε εντατική άσκηση, καίμε γρήγορα όλα τα αποθέματα σακχάρων, με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε γρήγορα και να θέλουμε να σταματήσουμε. Έτσι κάνουμε διπλό λάθος: όχι μόνο τα λίπη μας δε μειώνονται σημαντικά, αλλά κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε απότομη κατάπτωση, είμαστε αφυδατωμένοι και πεινάμε πολύ. Αυτή η πείνα μας αναγκάζει να φάμε μεγάλες ποσότητες χωρίς έλεγχο αναγκάζοντας τον υπεύθυνο παραγωγής την ινσουλίνη, να δώσει τη γνωστή εντολή «αποθηκεύστε», επιστρέφοντας έτσι στον κύκλο ινσουλίνη – αποθήκευση. Εδώ είναι λοιπόν που είμαστε παντελώς λάθος.

Εάν κάνετε μια μέτρια προσπάθεια (γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο), δεν αισθάνεστε ούτε κούραση, ούτε πείνα και μπορείτε κατά αυτό τον τρόπο να περιμένετε λίγο και να αφήσετε τους μηχανισμούς μείωσης αποθεμάτων να συνεχίσουν την δράση τους πριν το γεύμα που θα προκαλέσει μια απότομη άνοδο ινσουλίνης και ένα νέο κύκλο αποθήκευσης. Το σημαντικότερο στην άσκηση είναι να υπάρχει διάρκεια 30-45 λεπτών και να γίνεται τακτικά. Για τον λόγο αυτό, συνιστούμε λογικές ασκήσεις, όπως το γρήγορο περπάτημα, μια πολύ καλή άσκηση που κινητοποιεί όλο το σώμα, μπορεί να γίνει από τον καθένα μας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Εάν περπατάτε μια ώρα την ημέρα, καίτε καθημερινά 300 θερμίδες και αυτό αρκεί για να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης και κατανάλωσης. Μην ξεχνάτε επίσης, πως οι μυς είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα λίπη. Όσο περισσότερο δουλεύουν οι μυς σας, τόσο πιο πολύ αυξάνετε την μυϊκή μάζα σας και τόσο περισσότερο θα κάψετε τα λιπαρά οξέα. Πρέπει να αρπάζετε την κάθε ευκαιρία, όπως να προτιμάτε τις σκάλες από το ασανσέρ για παράδειγμα. Αφήστε το αυτοκίνητό σας και περπατήστε σε μια κοντινή απόσταση. Κάνετε καλό και στο περιβάλλον με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν προϊόντα που ακολουθούν την επιστήμη της χρονοβιολογίας;
Δείτε εδώ: http://www.elancyl.gr/adynatisma


Όχι στις υπερβολές: τακτική άσκηση μέτριας έντασης!!

Αυτήν την περίοδο  το BestPharmacy έχει μια σειρά από προσφορές όπως το Elancyl Slim Design 200ml κατά της Κυτταρίτιδας από την 7η μέρα με €17,80 και πακέτα προσφοράς Elancyl Cellu Slim Night 2 x 250ml Εντατικό Αδυνάτισμα Νύχτας με 26,98€. 

Ανακαλύψτε τα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.